Clubinfo / Missie en visie

Missie

KT Lyra Lier vzw heeft als missie haar leden een kwalitatief sportaanbod te bieden. Binnen deze sportdisciplines streeft KT Lyra Lier vzw naar lifetime gymnastiek en dans, zowel op recreatief als competitief vlak.

Dit alles ongeacht geslacht, leeftijd of bevolkingsgroep. Hiertoe voorzien we gekwalificeerde trainers op elke training en trachten we naar democratische lidgelden te streven, afhankelijk van de leeftijd en aantal uren training per week.

Visie

Koninklijke Turnkring Lyra is een sportvereniging, waar wekelijks ongeveer 300 leden sporten. Zowel voor recreanten als voor leden die wat meer prestatiegericht willen sporten, biedt de club verschillende mogelijkheden. De club zal zich in de toekomst verder ontwikkelen naar een sterkere en in ledenaantal groeiende vereniging, die flexibel inspeelt op de wensen van haar leden. De nieuw uitgeruste gymhal van de stad Lier, leidt op termijn tot een toenemende en intensievere samenwerking met andere Lierse turnclubs.

In clubverband biedt Koninklijke Turnkring Lyra de mogelijkheid tot een gezonde ontspanning, sport en zelfontwikkeling aan. Naast lichamelijke en motorische ontwikkeling, vindt de club ook de geestelijke ontwikkeling belangrijk. Of er nu individueel of in teamverband wordt gesport: teamgeest, verantwoordelijkheid en sociale samenhang binnen de groep spelen een rol. Dit geldt zowel tijdens de lessen en trainingen, als bij deelname aan wedstrijden.